2 July 2009

Tags, Tracks & Traces op Google Maps

Avatar photo
door
Jorrit Sybesma

In samenwerking met Dennis Kaspori heeft PUNTPIXEL de site Tags, Tracks & Traces voor de Stichting Kijk op Zuid ontwikkeld. Tags, Tracks & Traces is de tweede manifestatie in een serie van activiteiten die uiteindelijk gevolgd wordt door de Jongeren BiĆ«nnale in 2009. De biĆ«nnale in 2009 zal rond het thema “het gebruik van architectuur en de stedelijke omgeving” georganiseerd worden.

De basis van de website wordt gevormd door een kaart van Rotterdam-Zuid waarop met markers (TAGS) specifieke evenementen kunnen worden aangegeven. De informatie betreffende deze activiteiten kan bestaan uit filmpjes, beelden en tekst. Het gebruik van de stedelijke ruimte en de architectuur tijdens het evenement vormt een belangrijk argument voor het gebruik van een geografisch beeld als basis van de site en de navigatie structuur. Als laag over het kaartbeeld is een eenvoudig menu met project informatie, het Tags, Tracks & Traces beeldmerk en een (vrij verplaatsbaar) blog geplaatst.

“Stichting Kijk op Zuid (KoZ) organiseert zaterdag 27 september een gloednieuwe manifestatie; Tags, Tracks & Traces! Het gaat hierbij om jongeren, architectuur en beweging. De focus ligt op de combinatie van architectuur en streetsports, met de stad als basis. Dit keer gaat het om het daadwerkelijke tagging, tracking & tracing van een gekozen gebied: Motorstraatgebied (achter Zuidplein) en de omliggende straten.” (Bron: Gemeente Rotterdam)

Het project Tags, Tracks & Traces wordt gesteund door Com Wonen, Dura Vermeer, Concire, Rotterdam Festivals, Pact op Zuid, HD projectrealisatie en Bouwfonds Property Development en is een initiatief van Rotterdam Vakmanstad/Skillcity (Henk Oosterling), So Solid Conceptuals.