PUNTPIXEL https://puntpixel.nl websites en webapplicaties Wed, 17 Jan 2018 10:24:12 +0000 nl hourly 1 110756120 Eerste editie Losse Veter magazine van 2018 https://puntpixel.nl/news/eerste-editie-losse-veter-magazine-van-2018/ Wed, 17 Jan 2018 10:18:12 +0000 https://puntpixel.nl/?post_type=news&p=2638 Na het uitkomen van Losse Veter magazine #20 (het laatste nummer van 2017) is het nu de eerste editie van 2018 die uitkomt. Nummer 21: met Dolf Jansen op de cover, voor deze keer in rood uitgevoerd. Wederom is de vormgeving van het blad verder verfijnd en dit nummer is wellicht het beste in de

Het artikel Eerste editie Losse Veter magazine van 2018 werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
Na het uitkomen van Losse Veter magazine #20 (het laatste nummer van 2017) is het nu de eerste editie van 2018 die uitkomt. Nummer 21: met Dolf Jansen op de cover, voor deze keer in rood uitgevoerd. Wederom is de vormgeving van het blad verder verfijnd en dit nummer is wellicht het beste in de reeks van 20, op naar de 25e later dit jaar!

Naast Dolf Jansen is er deze keer aandacht voor doe-het-zelf motivatie, komt Maureen Koster aan het woord over haar onvoorwaardelijke liefde voor het lopen en lezen we hoe hardlopen kan helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Ook is er uitgebreid aandacht voor de trends van 2018 en voor die van 2017, die niet meer hot zijn. Na de feestdagen is er in deze editie van Losse Veter ook ruim aandacht voor een gezonde, sportieve start van het nieuwe jaar. Kortom: kopen dus! Of neem een abonnement, via de onderstaande link.

Verwijzingen
Bekijk de aanbieding bij een nieuw abonnement
Website Losse Veter

Het artikel Eerste editie Losse Veter magazine van 2018 werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
2638
Gebiedsidentiteit op straatniveau https://puntpixel.nl/projects/gebiedsidentiteit-zichtbaar-op-straatniveau/ Tue, 09 Jan 2018 15:52:49 +0000 https://puntpixel.nl/?post_type=project&p=2606 Voor het door de gemeente Rotterdam en Havensteder samen met Stipo georganiseerde City at Eye Level game in ZOHO, hebben PUNTPIXEL en Studio BLT een lichtobject ontworpen en laten uitvoeren door Jonas Vorwerk en Wouter Rockx. Dit project dient mede ter verbetering en verlevendiging van de plinten in het wat ruige en in het verleden door leegstand geplaagde, maar nu nieuwe creatieve en hippe maakkwartier in Rotterdam en versterkt de gebiedsidentiteit van ZOHO.

Het artikel Gebiedsidentiteit op straatniveau werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
City at Eye Level game
Ruim een jaar geleden organiseerden de gemeente Rotterdam en Havensteder samen met Stipo de City at Eye Level game in ZOHO. Er was budget voor de aanpak van plinten in het maakkwartier te Rotterdam. Ruim 35 mensen uit ZOHO namen deel aan de workshops. Er ontstonden samenwerkingen waar uiteindelijke 8 plannen uit ontstonden. Plannen over de aanpak van zowel de plinten als de direct aangrenzende buitenruimte. Alle plannen konden (deels) worden gefinancierd uit het beschikbare budget door de Gemeente Rotterdam. De aanpak had tot doel om de plinten en publieke ruimte in ZOHO te verbeteren. De ingrepen aan de plinten moesten bijdragen aan het open maken en interessant maken van de straten. Om daarmee meer aantrekkelijke plekken te maken voor verschillende doelgroepen.

Lichtletters
In het kader van de City at Eye Level game ZOHO is door PUNTPIXEL in samenwerking met Studio BLT een twaalf meter hoog programmeerbaar LED-lichtobject gerealiseerd. Deze lichtletters zijn in november 2017 geplaatst ter verlevendiging van de publieke buitenruimte in het Zomerhofkwartier, als uitnodigend uithangbord van de bruisende maakplaats van Rotterdam. Het werk is uitgevoerd door media artist Jonas Vorwerk (LED en programmering), de fabricage en montage was in handen van Wouter Rockx (Xenomobile). De verlichting is via een WiFi-verbinding en een webapplicatie te programmeren, organisaties en bedrijven kunnen de letters naar gelang een door hen te organiseren evenement aanpassen in kleur en animatie.

De lichtletters zijn het eindproduct van een langdurig traject, dat ingezet werd in een groter samenwerkingsverband met twee architecten, Reggy Hulsken en Alex Neves, van IDNA (ruimtelijke ontwerpers) en Ron Blom, die zorgde voor de proces verslaglegging. Het aanvankelijke plan was om met veel meer kleine en grote ingrepen de wijk ZOHO op plintniveau te verbeteren. Van het programmeren van etalages, het aanbrengen van functionele verlichting in donkere hoeken en entrees, tot het wijzigen van de fysieke toegankelijkheid van de gebouwen gelegen in het betreffende gebied. Gezien de beperkte budgettaire middelen is uiteindelijk gekozen de bestaande ZOHO-gebiedsidentiteit door te trekken en een verdere invulling te geven.

De keuze voor de plaatsing van de lichtletters op deze hoek van het pand komt voort uit de wens om meer mensen die de naastgelegen Teilingerstraat gebruiken om van en naar de stad te geraken, ook het betreffende binnengebied van de wijk ZOHO te laten verkennen. Door de overhoekse plaatsing erken je de rol van de kruisende wegen op die plaats en de functie van het gebouw in dezen. Visueel lijkt het lichtobject als het waren door het gebouw heen te steken, deze optische grap maakt het een intrigerend object om te bekijken. Zeker door de animaties die de vorm van de letters blijven volgen en het pand niet als obstructie zien.

Opening
Op donderdag 16 november 2017 heeft de officiële opening van de City at Eye Level plintenprojecten plaatsgevonden in ZOHO, Rotterdam. Ook jij bent van harte uitgenodigd. De initiatiefnemers uit ZOHO zijn druk bezig om hun project af te ronden of hebben dat al gedaan. Tijdens de opening staan alle projecten in de schijnwerpers en vertellen de initiatiefnemers over hun project. De avond duurt van 18.00 – 20.00 uur. Gestart wordt bij Eurotrash aan de Vijverhofstraat (#10). Na de officiële opening is er een wandelroute langs alle initiatiefnemers. De avond wordt afgesloten rond 20.00 uur af op de hoek van de Teilingerstraat en Schoterbosstraat.

Met dank aan Barbara Lateur (Studio BLT) voor het fotomateriaal.

 

Verwijzingen
Website samenwerkingspartner Barbara Lateur, Studio BLT
Website framework en montage Wout Rockx, Xenomobile 
Website media artist Jonas Vorwerk
Website van de organisatoren: Stipo, gemeente Rotterdam en Havensteder

 

 

Het artikel Gebiedsidentiteit op straatniveau werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
2606
Presentatie ‘Op reis met pen en penseel’ https://puntpixel.nl/news/presentatie-op-reis-met-pen-en-penseel/ Mon, 20 Nov 2017 11:53:38 +0000 https://puntpixel.nl/?post_type=news&p=2601 De presentatie van Op reis met pen en penseel. Frans en Jan Hendrik Lebret als toerist naar Java, 1863 vond plaats op zaterdag 18 november in het Dordrechts Museum, Museumstraat 40, Dordrecht. Op reis met pen en penseel. Frans en Jan Hendrik Lebret als toerist naar Java, 1863 wordt bezorgd door Anne Leussink MA en

Het artikel Presentatie ‘Op reis met pen en penseel’ werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
De presentatie van Op reis met pen en penseel. Frans en Jan Hendrik Lebret als toerist naar Java, 1863 vond plaats op zaterdag 18 november in het Dordrechts Museum, Museumstraat 40, Dordrecht.

Op reis met pen en penseel. Frans en Jan Hendrik Lebret als toerist naar Java, 1863 wordt bezorgd door Anne Leussink MA en Wyke Sybesma MA. Anne Leussink verrichtte tijdens haar studie maritieme geschiedenis in Leiden uitgebreid onderzoek naar de Indische reis van Frans Lebret. Wyke Sybesma is als conservator verbonden aan het Dordrechts Museum en organiseerde daar in 2011 de expositie Expedítie Java. De Indische tekeningen van Frans Lebret. Tijdens de voorbereidingen van deze expositie kwamen Anne en Wyke met elkaar in contact. Daarmee werd de grondslag gelegd voor een vruchtbare samenwerking; het boek dat nu gaat verschijnen is daarvan het tastbare resultaat. Op reis met pen en penseel is door het grote aantal illustraties – waarvan vele in kleur – een omvangrijk deel. De uitgave is een unieke gelegenheid om het getekende Indische werk van Frans Lebret in de context van zijn reisverslag te presenteren. Tekst afkomstig van de Linschoten Vereniging.

Voor deze publicatie heeft PUNTPIXEL het cartografisch materiaal verzorgd.

Verwijzingen
Website Linschoten Vereniging 
Website Dordrechts Museum en Huis Van Gijn 
Project tentoonstelling “Expeditie Java”

 

Het artikel Presentatie ‘Op reis met pen en penseel’ werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
2601
De passie van New Balance voor de marathon https://puntpixel.nl/projects/de-passie-van-new-balance-voor-de-marathon/ Thu, 09 Nov 2017 12:19:57 +0000 https://puntpixel.nl/?post_type=project&p=2560 In samenwerking met uitgeverij Losse Veter heeft PUNTPIXEL voor het sportmerk New Balance een thematisch, digitaal magazine ontworpen over de marathon. Dit tijdschrift wordt gratis verspreid via de website van de uitgever.

Het artikel De passie van New Balance voor de marathon werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
De elektronische publicatie is gebaseerd op een interactieve PDF-standaard, waardoor het inpassen van allerlei media mogelijk is. Zo bevat het tijdschrift bewegend beeld, geluidsfragmenten, interactieve adverenties en praktische toepassingen zoals de mogelijkheid om foto’s te vergroten en externe informatie van het Internet op te halen.

De toepassing van PDF-technologie levert een aantrekkelijk vormgegeven, prettig leesbare dynamisch digitale ervaring op die ook offline te lezen is (downloadable). Voor de opdrachtgever New Balance vormt deze digitale publicatie een oplossing die geheel passend is binnen de visuele identiteit van het sportmerk. De structuur van het publicatie-systeem is vooraf bepaald: de vormgeving is (vrijelijk) conform de internationale brand guidelines van New Balance.

 

Het artikel De passie van New Balance voor de marathon werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
2560
Feestelijke opening City at Eye Level ZOHO: donderdag 16 november, 18.00 uur https://puntpixel.nl/news/feestelijke-opening-city-eye-level-zoho-donderdag-16-november-18-00-uur/ Tue, 07 Nov 2017 08:07:24 +0000 https://puntpixel.nl/?post_type=news&p=2555 Op donderdag 16 november vieren we de officiële opening van de City at Eye Level plintenprojecten in ZOHO, Rotterdam. Ook jij bent van harte uitgenodigd. De initiatiefnemers uit ZOHO zijn druk bezig om hun project af te ronden of hebben dat al gedaan. Tijdens de opening zetten we alle projecten in de schijnwerpers en vertellen de initiatiefnemers

Het artikel Feestelijke opening City at Eye Level ZOHO: donderdag 16 november, 18.00 uur werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
Op donderdag 16 november vieren we de officiële opening van de City at Eye Level plintenprojecten in ZOHO, Rotterdam. Ook jij bent van harte uitgenodigd. De initiatiefnemers uit ZOHO zijn druk bezig om hun project af te ronden of hebben dat al gedaan. Tijdens de opening zetten we alle projecten in de schijnwerpers en vertellen de initiatiefnemers over hun project. De avond duurt van 18.00 – 20.00 uur. We starten bij Eurotrash aan de Vijverhofstraat (#10).

In het kader van de City at Eye Level game ZOHO, georganiseerd door de gemeente Rotterdam en Havensteder in samenwerking met Stipo, is door PUNTPIXEL in samenwerking met Studio BLT een twaalf meter hoog programmeerbaar LED-lichtobject gerealiseerd. Deze lichtletters zijn in 2017 geplaatst ter verlevendiging van de publieke buitenruimte in het Zomerhofkwartier, als uitnodigend uithangbord van de bruisende maakplaats van Rotterdam. Het werk is uitgevoerd door multimedia artist Jonas Vorwerk.

Meer over City at Eye Level
Ruim een jaar geleden organiseerden de gemeente Rotterdam en Havensteder samen met Stipo de City at Eye Level game in ZOHO. Er was budget voor de aanpak van plinten in ZOHO. Ruim 35 mensen uit ZOHO namen deel aan de game. Er ontstonden samenwerkingen waar uiteindelijke 8 plannen uit ontstonden. Plannen over de aanpak van zowel de plinten als de direct aangrenzende buitenruimte. Alle plannen konden (deels) worden gefinancierd uit het beschikbare budget.

De aanpak had tot doel om de plinten en publieke ruimte in ZOHO te verbeteren. De ingrepen aan de plinten moesten bijdragen aan het open maken en interessant maken van de straten. Om daarmee meer aantrekkelijke plekken te maken voor verschillende doelgroepen. Met de projecten die nu gerealiseerd worden hebben de initiatiefnemers daar mooie stappen in gezet.

De meeste projecten zijn klaar of bijna klaar. De hoogste tijd dus om de projecten in de schijnwerpers te zetten en de City at Eye Level aanpak in ZOHO af te ronden. Op donderdag 16 november vindt de feestelijke opening van de projecten (en afsluiting van de aanpak) plaats. De avond begint bij Eurotrash. Na de officiële opening is er een wandelroute langs alle initiatiefnemers. We sluiten vervolgens rond 20.00 uur af op de hoek van de Teilingerstraat en Schoterbosstraat.

Openingsprogramma
De avond ziet er als volgt uit:
18.00 uur    officiële opening bij Eurotrash
18.30 uur    onthulling lichtproject Judy van Luyk
18.45 uur    onthulling andere projecten via wandelroute
19.45 uur    onthulling lichtproject PUNTPIXEL en Studio BLT
20.00 uur    naborrellen bij verschillende locaties in ZOHO

 

Verwijzingen
Wout Rockx (Xenomobile)
Jonas Vorwerk
Studio BLT
ZOHO Rotterdam
Stipo

Het artikel Feestelijke opening City at Eye Level ZOHO: donderdag 16 november, 18.00 uur werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
2555
Vierde jaargang Losse Veter magazine! https://puntpixel.nl/news/vierde-jaargang-losse-veter-magazine/ Sat, 09 Sep 2017 07:49:38 +0000 https://puntpixel.nl/?post_type=news&p=2564 Met het uitkomen van alweer de negentiende editie is jaargang #4 van hét magazine voor de hardloper met inhoud, Losse Veter, een feit! In de loop van zoveel nummers is er een hoop veranderd, de inhoud wordt steeds sterker, fotografen plus auteurs komen en gaan, maar columnisten blijven. Het concept is gelijk gebleven in de

Het artikel Vierde jaargang Losse Veter magazine! werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
Met het uitkomen van alweer de negentiende editie is jaargang #4 van hét magazine voor de hardloper met inhoud, Losse Veter, een feit! In de loop van zoveel nummers is er een hoop veranderd, de inhoud wordt steeds sterker, fotografen plus auteurs komen en gaan, maar columnisten blijven. Het concept is gelijk gebleven in de jaren en de vormgeving verfijnd en verbeterd. Op naar het vijfde jubileum in september 2018!

Verwijzingen
Website Losse Veter

 

Het artikel Vierde jaargang Losse Veter magazine! werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
2564
PUNTPIXEL flexibel inzetbaar als technisch partner https://puntpixel.nl/news/flexibel-inzetbaar-als-technisch-partner/ Wed, 09 Aug 2017 08:05:28 +0000 https://puntpixel.nl/?post_type=news&p=2568 De afgelopen periode heeft PUNTPIXEL een aantal projecten als onderaannemer uitgevoerd voor ontwikkelaar DKZR. We zijn vanwege onze technische expertise en flexibele inzetbaarheid betrokken geweest bij de totstandkoming van websites van onder meer de Kennisbank-Zuid, de Veldacademie en de portal van het Platform Voegovergangen en Opleggingen. Voor FRIPS zijn we als ontwikkelaar aangetrokken voor de

Het artikel PUNTPIXEL flexibel inzetbaar als technisch partner werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
De afgelopen periode heeft PUNTPIXEL een aantal projecten als onderaannemer uitgevoerd voor ontwikkelaar DKZR. We zijn vanwege onze technische expertise en flexibele inzetbaarheid betrokken geweest bij de totstandkoming van websites van onder meer de Kennisbank-Zuid, de Veldacademie en de portal van het Platform Voegovergangen en Opleggingen. Voor FRIPS zijn we als ontwikkelaar aangetrokken voor de websites van Kolpa architecten en ElevatorHouse en via Atelier Pixelridder zijn we ingeschakeld om de website voor de Toren van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk Breda te realiseren.

 

Verwijzingen
Website DKZR
Website FRIPS
Website kolpa architecten
Website Toren Breda
Website Atelier Pixelridder

Het artikel PUNTPIXEL flexibel inzetbaar als technisch partner werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
2568
GYM magazine, fit is het nieuwe rijk #spreadthegymlove https://puntpixel.nl/projects/gym-magazine-spread-gymlove/ Fri, 02 Jun 2017 13:13:05 +0000 https://puntpixel.nl/?post_type=project&p=2490 In opdracht van en in samenwerking met uitgeverij Running Media BV heeft PUNTPIXEL de identiteit van het merk GYM en de bladformule GYM magazine ontwikkeld en het grafisch ontwerp uitgevoerd ervan uitgevoerd. Het beeldmerk is in nauwe samenwerking met Dennis Kaspori (uitgever) ontworpen en uitgewerkt.

Het artikel GYM magazine, fit is het nieuwe rijk #spreadthegymlove werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
Merkpositionering
GYM is een tijdschrift boordevol verhalen en informatie over een fitte lifestyle. Artikelen, interviews, spannende fotografie van onder meer Marc de Groot, trainingstips, recepten. Presentator, schrijver en sportondernemer Arie Boomsma voerde samen met broer Klaas, journalist en hardlooptrainer, de hoofdredactie.

Fit is het nieuwe rijk. Een gezond leven opent een wereld van mogelijkheden. Een fit lichaam is een energiek, robuust en ondernemend lichaam. GYM is de plek waar gewerkt wordt aan dat fitte lichaam. De plek waar training, gezonde voeding en lichamelijke verzorging centraal staan. Niet als doel, maar als middel voor een positieve levenshouding.

GYM Magazine neemt je mee in deze wereld. Het magazine biedt 144 pagina’s boordevol informatie én inspiratie. Zo gaat fitheidsgoeroe Arie Boomsma het gesprek aan met een bekende Nederlander over de rol die een gezonde leefstijl heeft op zijn of haar leven. De beste Nederlandse trainers en voedingsdeskundigen delen de nieuwste inzichten. Bekende sporters geven een inkijkje in hun trainingsregime. En verder: prikkelende columns, de nieuwste gadgets, de laatste trends en veel mooie fotografie.

Visueel ontwerp
Het ontwerp van het tijdschrift is geheel gebaseerd op de gridstructuur die ook bepalend is voor de vorm van het beeldmerk van GYM. Hetgeen is geïnspireerd op het rasterwerk van bepaalde gymtoestellen, bestaande uit verticale, horizontale en diagonale lijnen. Dit lijnenspel is vervolgens omgezet in een dragende structuur die de maat der dingen dicteert in het ontwerp van het magazine en alle andere publicitaire uitingen rondom het merk GYM, waaronder de website. Het ontwerp van het tijdschrift laat maximaal de ruimte aan beeld en door een uiterst flexibel kolommensysteem voor de pagina-opmaak is het mogelijk om ten minste 100 verschillende pagina’s .

GYM magazine telt 144 pagina’s en is full colour gedrukt en gelijmd gebonden met rug door Moderna te België. Voor het ontwerp zijn Open source-lettertypes gebruikt uit de Fonts-catalogus van Google, waaronder de Oswald (ontworpen door Vernon Adams), de Merriweather (Eben Sorkin), de OpenSans (Steve Matteson), Fugaz One (LatinoType) en tenslotte de Kumar One (vervaardigd door Indian Type Foundry; Satya Rajpurohit and Peter Bil’ak).


Verwijzingen:

– Facebook-pagina van GYM magazine
– Bekijk de foto’s van de lancering
– Meer over de lancering van het magazine
– Website Losse Veter
– GYM magazine website

 

 

Het artikel GYM magazine, fit is het nieuwe rijk #spreadthegymlove werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
2490
Lancering GYM krijgt aandacht landelijke media https://puntpixel.nl/news/lancering-gym-krijgt-aandacht-landelijke-media/ Thu, 01 Jun 2017 14:54:20 +0000 https://puntpixel.nl/?post_type=news&p=2464 De lancering van het nieuwe GYM magazine, een initiatief van uitgeverij Running Media en de broers Arie en Klaas Boomsma, is niet onopgemerkt gebleven. Diverse landelijke media-platforms, waaronder Telegraaf.tv en SBS Shownieuws waren aanwezig bij de lancering en hebben verslag gedaan van de feestelijke bijeenkomst in de VondelGym Oost aan de Wibautstraat te Amsterdam. Bekijk de

Het artikel Lancering GYM krijgt aandacht landelijke media werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
De lancering van het nieuwe GYM magazine, een initiatief van uitgeverij Running Media en de broers Arie en Klaas Boomsma, is niet onopgemerkt gebleven. Diverse landelijke media-platforms, waaronder Telegraaf.tv en SBS Shownieuws waren aanwezig bij de lancering en hebben verslag gedaan van de feestelijke bijeenkomst in de VondelGym Oost aan de Wibautstraat te Amsterdam. Bekijk de video’s van Telegraaf.tv en SBS Shownieuws onderaan dit bericht.

 

Op de foto hierboven (een deel van) de makers van het magazine, vlnr: Jorrit Sybesma (PUNTPIXEL, ontwerper voor GYM), Klaas Boomsma (mede-initiator en redactie GYM), Arie Boomsma (mede-initiator en gezicht van GYM), Denns Kaspori (uitgever en initiator van GYM). De foto is gemaakt door Vivian Ruijters (Running Media BV). 

Op de foto hierboven (een deel van) de makers van het magazine, vlnr: Jorrit Sybesma (PUNTPIXEL, ontwerper voor GYM), Klaas Boomsma (mede-initiator en redactie GYM), Arie Boomsma (mede-initiator en gezicht van GYM), Denns Kaspori (uitgever en initiator van GYM). De foto is gemaakt door Vivian Ruijters (Running Media BV).

 

Meer informatie:
– Facebook-pagina van GYM magazine
– Bekijk de foto’s van de lancering
– Meer over de lancering van het magazine
– SBS shownieuws
– Telegraaf.tv Privé

 

Het artikel Lancering GYM krijgt aandacht landelijke media werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
2464
Visuele identiteit debatavonden Night Shift in Het Nieuwe Instituut https://puntpixel.nl/news/visuele-identiteit-debatavonden-night-shift-het-nieuwe-instituut/ Thu, 01 Jun 2017 14:21:59 +0000 https://puntpixel.nl/?post_type=news&p=2458 Night Shift is een nieuwe maandelijkse debatavond geïnitieerd door een organisatie van museumprofessionals en het wordt georganiseerd in Het Nieuwe Instituut binnen de kaders van het Thursday Nights-programma. Nieuwsgierig, open en een tikkeltje kritisch wordt de relatie tussen culturele instellingen en hun publiek ter discussie gesteld. Bij de aftrap op 18 mei jongstleden, stond de

Het artikel Visuele identiteit debatavonden Night Shift in Het Nieuwe Instituut werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
Night Shift is een nieuwe maandelijkse debatavond geïnitieerd door een organisatie van museumprofessionals en het wordt georganiseerd in Het Nieuwe Instituut binnen de kaders van het Thursday Nights-programma.

Nieuwsgierig, open en een tikkeltje kritisch wordt de relatie tussen culturele instellingen en hun publiek ter discussie gesteld. Bij de aftrap op 18 mei jongstleden, stond de vraag Wie zijn wij? centraal. Hoe is de rol van bibliotheken, archieven en musea aan het veranderen? Waar liggen nieuwe kansen en wat zijn de uitdagingen om in de huidige samenleving relevant te blijven? Experts uit het veld delen hun visie, maar er is vooral ruimte om samen in gesprek te gaan. De avond wordt georganiseerd door Night Shift.

PUNTPIXEL heeft voor Nigh Shift de visuele identiteit, waaronder het logo, ontworpen. Onderstaande foto’s zijn vervaardigd door Merel van der Vaart (MUSE).

Meer informatie:
– Programma op de website het Nieuwe Instituut
– Facebook event van Night Shift
– Volgende editie van Night Shift op 15 juni over “Cultural Heritage & City Marketing”

Het artikel Visuele identiteit debatavonden Night Shift in Het Nieuwe Instituut werd eerder gepubliceerd op PUNTPIXEL.

]]>
2458