Het nieuwe WORM.web – welke als portaal voor alle sites van WORM (podium dat muziek en geluidskunst programmeert) fungeert – is een site waarin vooral de veelheid en diversiteit aan activiteiten van WORM naar voren moet komen. Zonder daarbij teveel de specifieke activiteiten onder te verdelen en te categoriseren. Een belangrijk gegeven dat als uitgangspunt diende bij het ontwerp en de ontwikkeling van WORM.web is de wens vanuit WORM om de site zo op te zetten dat alle achterliggende websites zorg dragen voor de inhoud van het portaal. Daardoor functioneert WORM.web autonoom en behoeft ook geen onderhoud. Zolang de subsites van WORM voorzien worden van nieuwe inhoud, blijft ook de portal up-to-date.

Naast inhoud van de server van WORM zelf, worden ook externe bronnen gebruikt om WORM.web van inhoud te voorzien. Diverse scripts verzamelen op gedoseerde wijze gerelateerde filmpjes, afbeeldingen, muziek en teksten van sites als MySpace, flickr en YouTube.

Ook bevat de portal ook allerlei (onzinnige) zaken zoals verborgen spelletjes, vreemde afbeeldingen en onverwachte inhoud, willekeurig – zonder verdere redactie – vanuit de krochten van de servers van WORM getrokken of door PUNTPIXEL voor WORM.web ontwikkeld.

Na in 2007 voor WORM een weinig conventionele webcrawler te hebben ontworpen en ontwikkeld, welke een aantal jaar als geautomatiseerde homepage functioneerde, is PUNTPIXEL sinds in 2010 betrokken bij het herontwerp van de nieuwe website van het instituut voor Avantgardistische Recreatie.

De opzet van de nieuwe website is in vergelijking met de vorige meer gericht op het bieden van functies die bezoekers van WORM kunnen gebruiken in aanloop of na afloop van hun bezoek. Zo bevat de website een agenda, bestaat er de mogelijkheid om via de site tickets te reserveren, is het mogelijk om online live evenementen te bekijken en optredens terug te zien.

De WORM.webcrawler is te zien geweest tijdens een presentatie van WORM en PUNTPIXEL in de e-Art Dome gedurende PICNIC’08 Amsterdam op uitnodiging van het Virtueel Platform.

Resultaat

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Marc de Bruijn