‘Huys met de luycken’ zoals het Rijksmonumentale pand uit 1629 lokaal bekend staat is vanaf eind 2019 een designwinkel voor tijdloze meubels van ontwerpers + makers. De naam is ook naar nu aangepast, dus zonder omwegen Huis met de Luiken. Waar het draait om het ontwerpplezier en vakmanschap. Er is werk te vinden van TEKEN design, Luit van der Helm, Ernst Kühne, Frida van der Poel, David van Mameren, Vol+Maakt en Isabel Quiroga. Wij ontwierpen visuele identiteit voor deze winkel voor tijdloze meubels van ontwerpers + makers.

Op 1 november 2019 was het dan zover: Huis met de Luiken (tijdloze meubels van ontwerpers + makers), aan de Groenmarkt 5 middenin het centrum van Zutphen, werd geopend.
Wij ontwierpen alle visuele middelen, van beeldmerk tot etalage belettering tot website. Daarnaast ontwikkelden we de website voor, zonder poespas en met veel details van de in de winkel beschikbare (zit)meubels. Waarmee de klant wordt verleid Huis met de Luiken fysiek te bezoeken. De winkel is open, licht en uitnodigend met veel glas en zichtbare meubels, waar je als bezoeker op kunt en mag zitten. Je wilt tenslotte weten hoe die zit, of hoe stof voelt, of je de stoel op kunt tillen of aan moet schuiven. Een meubel kopen – zeker als het geen bekende klassieker betreft – is een tactiele ervaring en daarvoor kun je terecht aan de Groenmarkt 5 te Zutphen.
 
Het beeldmerk is in de basis een visuele verwijzing naar het patroon van de monumentale gevel-met-luiken van het pand waar de winkel z’n naam aan dankt. Ook de kleurstelling van de huisstijl is, op het oranje na, direct afgeleid van de authentieke pui van het huis aan de groenmarkt.
Productfotografie: Zutphens Persbureau (Patrick van Gemert)

Resultaat

Meer weten over dit project?

Avatar photo
Neem contact op met Jorrit Sybesma