Night Shift organiseert een maandelijkse debatavond voor de culturele sector.  Elke derde donderdag van de maand komen we samen in Rotterdam om ervaringen te delen, inspiratie op te doen en nieuwe mensen te leren kennen. Laten we de culturele sector mooier, spannender en inclusiever maken.

Night Shift gaat over mensen. Hoe verhouden we ons tot onze bezoekers, buurtbewoners en collega’s? Elke maand staat een ander actueel thema centraal. De nadruk ligt op erfgoedinstellingen, galeries en musea, maar we kijken graag verder dan onze neus lang is en gaan bij voorkeur ook in gesprek met andere disciplines, zoals het theater, de bibliotheek en het archiefwezen.

Wij ontwikkelden een eenvoudige toolkit voor de stichting, bestaande uit een kleurenset, verschillende versies van een beeldmerk en een aantal aan lettertypes. Hiermee stelden we hen in de gelegenheid met deze bouwstenen een eigen visuele identiteit te ontwikkelen, zodat deze met hen mee kon groeien. In de loop van de tijd is het beeldmerk op allerhande manieren toegepast; op eco vriendelijke tasjes en pennen, op buttons en aantekenboekjes en van social media tot website. Speciaal voor de debatavonden, gehouden in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, ontwierpen we een animatie die geprojecteerd zichtbaar is tijdens pauze-momenten gedurende het evenement.

 

Resultaat

Meer weten over dit project?

Avatar photo
Neem contact op met Jorrit Sybesma