De ontwerpers en ontwikkelaars van PUNTPIXEL zijn door de organisatie (Stichting Rotown Magic) van het festival Duizel in het Park gevraagd de web-partner te worden om zo het – inmiddels tienjarige – literaire- en muziekfestival in het Vroesenpark te Rotterdam, te versterken voor de nog komende edities.

We hebben voor het festival een compleet nieuwe website ontwikkeld, er was chronisch behoefte aan een goed toegankelijke mobiele versie (die tot 2018 ontbrak) en een site waar een interactief (en door de organisatie zelf aan te passen) digitaal blokkenschema voor de bezoekers beschikbaar zou zijn. Ook was het belangrijk dat via de website kaartjes voor het festival konden worden aangeschaft, via een intergratie van Stager (de Rotterdamse ticket start-up). De site moest door de bezoeker voorafgaand aan het festival voldoende diepgang en informatie bieden, ten tijde van het festival moesten er praktische functies voor handen zijn en naderhand voor terugkerende bezoekers content bieden.

Speciaal voor de organisatie hebben we een (WordPress-gebaseerde) site ontwikkeld die in ‘festival’-modus kon worden gezet, waarbij specifieke functionaliteit als het blokkenschema en actuele programma-onderdelen naar voren werden gehaald in het ontwerp. Ook verscheen er een knop ‘nu te doen’ in de menubalk, zodat voor de (geïnteresseerden of potentiële) bezoeker te zien was wat er op dat moment of vlak daarna gaande was. Het blokkenschema bood als praktische functionaliteit dat de indeling was gebaseerd op de huidige tijd, waar omheen de informatie was gerangschikt. Grafisch ontwerper Art Collart is verantwoordelijk voor het grafisch vormgeving van de tiende editie van het festival, waardoor kleurgebruik en typografie vaststonden voor het door ons te ontwikkelen interface-ontwerp.

Voor de komende editie staan er nog meer wensen op het lijstje, zoals de integratie van een interactive plattegrond en de mogelijkheid op basis van je site-bezoek een persoonlijk programmaboekje samen te stellen. Met de organisatie willen we de website de komende jaren uitbouwen tot een plek waar experiment op het vlak van nieuwe technieken en functionaliteit tot speerpunt wordt verheven.

Spijtig genoeg heeft de organisatie in het najaar van 2018 laten weten dat de tiende (jubileum-)editie van Duizel in het Park ook de laatste is geweest.

Verwijzingen:
– Duizel in het Park website (niet meer online)
Stichting Rotown Magic
Stager
– Art Collart Office

 

Resultaat

Meer weten over dit project?

Avatar photo
Neem contact op met Jorrit Sybesma