16 June 2016

Wateroverlast Teilingerstraat Rotterdam landelijk nieuws via NOS

Avatar photo
door
Jorrit Sybesma

Nadat twee weken geleden op zaterdagavond 4 juni de Agniesebuurt in Rotterdam werd getroffen door hevige regenval is een groot deel van de (oude) woningen en bedrijfspanden in het centrumgebied van de stad kortstondig onder water komen te staan.

Ook het nieuwe kantoor van PUNTPIXEL aan de Teilingerstraat is ondergelopen geweest als gevolg van overbelaste riolering en de hevige regenval die daarvan de oorzaak was. Door de wateroverlast is rioolwater via de WC de studio ingelopen en heeft deze gedurende het weekend ernstige schade beschadigd. De helft van de ruimtes in het gebouw is dientengevolge (tijdelijk) niet te gebruiken omdat de houten vloer drijfnat is, bol is komen te staan en is gaan schimmelen. Op dit moment wordt uitgezocht hoe deze problemen op korte termijn het hoofd kunnen worden geboden.

 

Op dinsdag 14 juni is de NOS langs geweest voor opnames in de straat en onze studio, naast ons ondergelopen kantoor zijn de bewoners van het gehele bouwblok “de Teil” gedupeerd door het noodweer. Jorrit Sybesma van PUNTPIXEL heeft hierover met verslaggever Henrik-Willem Hofs gesproken voor het NPO Radio 1 Journaal en het NOS Journaal, de uitzending hiervan heeft plaatsgevonden op woensdag 15 juni. (Openingsbeeld en videofragmenten: © 2016 NOS).

Verwijzingen:
NOS Journaal van 15-06-2016 bekijken
– Fragment “Bouwen met water in het achterhoofd” over wateroverlast NOS Journaal terugkijken
– Achtergrondartikel NOS over toename regenval “Meer officiële hoosbuien, maar een derde van het land bleef dat bespaard”