ROEST is het door PUNTPIXEL vormgegeven tijdschrift van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen en faculteitsvereninging Histartes van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Het tijdschrift brengt nieuws en achtergronden op het gebied van cultuur, geschiedenis en media.

PUNTPIXEL heeft in 2007 het herontwerp voor het tijdschrift van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen (nu Erasmus School of History, Culture and Communication) van de Erasmus Universiteit Rotterdam gerealiseerd.

De voorgaande opzet van het blad was sterk verouderd en bood te weinnig ruimte voor de steeds omvangrijkere artikelen en het paginavullende beeldmateriaal, vervaardigd door een professioneel team van fotografen en illustratoren.

De structuur van het tijdschrift is helder en toegankelijk. Dat komt onder meer doordat een vaste indeling wordt gehanteerd: artikelen zijn gecategoriseerd en hebben een vaste lengte en per categorie zijn de artikelen voorzien van een visueel onderscheidende opzet. Hierdoor kon ook een efficiënte opmaaktijd worden gerealiseerd: het tijdschrift wordt binnen een werkdag opgemaakt en naar de drukker verzonden.

Resultaat

Meer weten over dit project?

Avatar photo
Neem contact op met Jorrit Sybesma