16 March 2009

Uitreiking “Oerend Hard” aan Marti ten Kate

Avatar photo
door
Jorrit Sybesma

Hardloper Marti ten Kate krijgt het eerste exemplaar van het boek “Oerend Hard” uitgereikt: een boek over Marti ten Kate.

Voor Uitgeverij Losse Veter (een initiatief van Dennis Kaspori en Vivian Ruijters) heeft PUNTPIXEL een publicatie over ex-Nike hardloper Marti ten Kate ontworpen, getiteld “Oerend hard”. Het betreft een 256-pagina’s tellende uitgave van door AD-sportjournalist Rob Weeda bewerkte columns van Ten Kate, die reeds eerder in delen via de lopers-website van Losse Veter te lezen zijn geweest.

Uitgangspunt bij het ontwerp van het boek is het grote archief geweest dat door de familie Ten Kate beschikbaar is gesteld. De persoonlijke invalshoek van de vele anekdotes, wedstrijdschema’s, tabellen en krantenknipsels vormen het overgrote deel van de inhoud van Oerend Hard. De verschillende soorten informatie en verhaallijnen zijn tevens bepalend geweest voor de opzet van het boek. De inhoud is gerangschikt op chronologische basis, diverse verhaallijnen lopen simultaan van begin tot eind naast elkaar in het binnenwerk.