21 November 2014

ASICS running magazine #7 voor iPad is uit!

Avatar photo
door
Jorrit Sybesma

In samenwerking met Uitgeverij Losse Veter heeft PUNTPIXEL in opdracht van het mediabureau ODM en het sportmerk ASICS een vernieuwd thematisch, digitaal magazine ontworpen over hardlopen en atletiek. Dit tijdschrift kan gratis worden gedownload via de Newsstand-applicatie voor Apple iPads, voorts wordt dit nummer als PDF-magazine en webapplicatie aangeboden aan lezers zonder de beschikking over een iPad.

Op vrijdag 21 november presenteren wij in samenwerking met Losse Veter in opdracht van ASICS het digitale Losse Veter Magazine 7. Dit najaarsnummer staat in het teken van Mix Up Your Run. Met die slogan wil ASICS de loper stimuleren om zoveel mogelijk te variëren. Dat is niet alleen belangrijk bij het voorkomen van blessures, want die ontstaan vooral door eenzijdige belasting. Maar variatie maakt het hardlopen ook veel leuker. Je ontdekt op die manier pas echt hoe gevarieerd hardlopen kan zijn. Daarom is voor dit nummer ook niet gekozen voor een thema. In het kader van Mix Up Your Running toont dit magazine de breedte van de sport. Van sprinter tot marathonloper, van recreant tot topatleet, van fysieke oefeningen tot mentale tips, van tekst tot video, van talentvole meerkamper tot gedreven coach, van droge cijfers tot mooie foto’s, van boerenkool tot portie zonlicht, van seizoensgebonden somberheid tot de slappe lach, van onbevangen lopen in de natuur tot de totaal meetbare prestatie, van dreunende beats tot Mozart, van sterke voeten tot een welbespraakte geest, van Dam tot Damloop, van de jonge en vernuftige Cees tot de oude en bevlogen Cees, en nog veel meer.

Dit iPad-magazine is technisch gebaseerd op het eBook Baker-framework voor de publicatie van interactieve boeken en tijdschriften en technisch gezien is het tijdschrift volledig opgebouwd in HTML5 en CSS3 (+JavaScript) en bevat het inhoudelijk onder meer bewegende beelden, geluidsfragmenten, interactieve adverenties en in dit specifieke nummer een relationeel netwerk van personen, organisaties en evenementen waar gebruikers op kunnen inzoomen.

Verwijzingen
Download het magazine voor de iPad
Bekijk de webversie van hetzelfde magazine
Bekijk de overige magazines van Losse Veter