PUNTPIXEL heeft voor Huis Van Gijn, Dordrechts Museum de tentoonstellingsidentiteit ontworpen voor Juffrouw Fijn van Draat, Huishouden op Stand. De vormgeving is een directe afgeleide van het visuele ontwerp voor de gebruikersinterface van de iPad-app die door ons is ontwikkeld, welke de kern vormt van de tijdelijke tentoonstelling en een permanente toevoeging is voor de bezoekerservaring van Huis Van Gijn.

Het zorgvuldig samengestelde 19e eeuwse kleurenpalet sluit aan bij de 17e eeuwse kleurstelling van het interieur van het pand aan de Nieuwe Haven te Dordt. Het beeldmerk suggereert een tamelijk traditionele, symmetrische opzet, maar wijkt op cruciale punten af en is gezet in een speciaal ontworpen schreefloze letter, dit alles sierlijk bekroond met een subtiel gebogen typografische toevoeging boven het woordbeeld.

De vaste ontwerper van Huis Van Gijn en Dordrechts Museum Jantijn BNO heeft vrijelijk gebruik gemaakt van de door ons ontwikkelde visuele middelen zoals het logo en het kleurenschema en de typografische elementen, waardoor deze ook zijn toegepast in diverse gedrukte uitingen van het museum in het gebouw en de tijdelijke tentoonstelling. De ontwikkelde elementen werken niet alleen prima op het scherm, ook in gedrukte vorm laat het beeldmerk zich bijvoorbeeld prettig plaatsen over de werkelijk prachtige beelden van fotografe Mascha Joustra van het interieur van het pand.

Het sfeerbeeld hierboven weergegeven komt uit het boekje “Vraag het Juffrouw Fijn van Draat”, uitgegeven bij deze tentoonstelling, © 2013 Mascha Joustra.

Resultaat

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Jorrit Sybesma