Een analyse van WYSIWYG web ontwerp, een praktijk gebezigd door vele amateurs, grafisch ontwerpers en anderen die vaak professioneel slechts zijdelings met het web te maken hebben.

“Pragmatic web design, or how not to fetishise the (new) possibilities of the World Wide Web” is een essay dat het afstudeerproject van Marc de Bruijn, voor de MA Media Design course van het Piet Zwart Instituut, begeleid.

Het essay is een analyse van WYSIWYG web ontwerp, een praktijk gebezigd door vele amateurs, grafisch ontwerpers en anderen die vaak professioneel slechts zijdelings met het web te maken hebben. Daarnaast komt de vraag aan bod waarom deze wijze van ontwerpen voor het web uiteindelijk de verkeerde is. Tevens wordt het Web 2.0, een term die binnen korte tijd voor velen een welhaast magische bijklank heeft gekregen, op kritische wijze onder de loep genomen. Ter conclusie wordt een betere wijze van web ontwerp, “pragmatisch web ontwerp”, aangedragen als “gezonder” alternatief voor de bekritiseerde ontwerpfilosofieën.

Downloaden:
Essay als PDF-bestand

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Marc de Bruijn