In samenwerking met Uitgeverij Losse Veter heeft PUNTPIXEL in opdracht van het mediabureau OMD EMEA (Europe) voor ASICS Nederland een vernieuwd thematisch, iPad-magazine ontworpen over hardlopen en atletiek.

Dit tijdschrift kan gratis worden gedownload via de Newsstand-applicatie voor Apple iPads, voorts wordt dit tijdschrift als webapplicatie (bereikbaar via reguliere browsers, op desktop computers, tablets en smartphones) aangeboden. Tevens is van elk van deze tijdschriften een PDF-variant beschikbaar gemaakt.

Het iPad-magazine is technisch gebaseerd op het Baker eBook-framework voor de publicatie van interactieve boeken en tijdschriften en technisch gezien is het tijdschrift volledig opgebouwd in HTML5 en CSS3 (+JavaScript) en bevat het inhoudelijk onder meer bewegende beelden, geluidsfragmenten en interactieve advertenties.

Het ontwerp is opgebouwd rond een x en een y-as. Wat in de praktijk neerkomt dat de gebruiker van de applicatie cq de lezer van het tijdschrift op verschillende niveau’s door het geheel kan navigeren. Dit kan enerzijds door te “swipen” (horizontale sleepbeweging met de vingers); hiermee kan door het tijdschrift heen gebladerd worden. Van artikel tot artikel, steeds belandt de lezer op de eerste pagina van het volgende of vorige artikel. Met een verticale sleepbeweging kan de gebruiker vervolgens de verschillende pagina’s van een artikel bekijken. Een indicator halverwege, rechts op het scherm geeft de bezoeker een duidelijk beeld van de leesprogressie binnen een enkel artikel. Via een zogeheten “snelmenu” geheel links in beeld is het voor de gebruiker mogelijk om snel te wisselen van artikel binnen een magazine. Binnen artikelen kunnen afbeeldingen worden vergroot door op een plus-indicator te klikken, op die wijze wordt een “gallery”-modus geactiveerd, waarmee door een reeks van afbeeldingen, behorende bij hetzelfde artikel kan worden gebladerd. Ook bevatte de magazines bewegend beeldmateriaal, in de vorm van korte videofragmenten.

In 2013 en 2014 zijn er – in samenwerking met ASICS – verschillende iPad magazines uitgebracht, met onder meer de thema’s: “Mix up your Running” (#7/najaar 2014), “Sportpioniers” (#6/voorjaar 2014), “Running the Future” (#5/najaar 2013) en “Better Your Best” (#4/voorjaar 2013).

Verwijzingen
Download het magazine voor iPad

Resultaat

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Marc de Bruijn