Voor de afstudeer tentoonstellingen van 2011 van de vier Master-opleidingen van het Piet Zwart Instituut heeft PUNTPIXEL een uitnodiging, een kleine catalogus en een affiche ontworpen.

Het werk van de Master-studenten is te zien op drie verschillende locaties verdeeld over Rotterdam gedurende de periode van een maand. Een gezamenlijke opening kenmerkt het begin van deze tijd waarin de vier exposities op de drie locaties in twee weken te bezichtigen zijn.

De factoren tijd, duur en locatie en richting vormen dan ook de uitgangspunten voor de opzet van de gezamenlijke publicitaire uitingen van het Piet Zwart. De basis van het ontwerp wordt gevormd door een agenda en een kaart, welke in elkaar zijn geschoven om tot een functioneel en leesbaar systeem te komen. Door deze agenda en kaart ook als handzame uitnodiging aan te bieden, is bezoekend publiek de mogelijkheid geboden om een route te wandelen langs de diverse tentoonstellingen. Bezoekers werden in de fysieke ruimte geleid door in dezelfde huisstijl uitgevoerde bewegwijzering, welke in krijt op straat werd aangebracht.

Er is uiteindelijk één algemeen affiche ontworpen en uitgevoerd voor het gehele instituut. Met een aparte sticker laag die over de poster heen kon worden geplakt werd de mogelijkheid geboden om een specifieke opleiding uit te lichten op de locaties van de Masters van het Piet Zwart.

Resultaat

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Jorrit Sybesma